La història de Teixits Baig va començar el mes d'abril de l'any 1956, quan en Marià Baig i Aribau va obrir les portes d'una petita botiga de teles i teixits situada al carrer de l'Aigua número 28, a Vilanova i la Geltrú. Roba a metres i trossos de peça van ser els primers productes que es van posar a la venda.

En Marià Baig va treballar durament per tirar endavant aquella botiga de teixits i fer d'ella un negoci estable. Quan l'any 1980 es va jubilar, va traspassar la botiga, totalment consolidada, a la seva filla Concepció Baig i Torras que la va engrandir continuant donant servei a la ciutadania de Vilanova i la Geltrú i a la seva comarca.

Concepció Baig va ser qui va traslladar la botiga de teles a un nou local més gran, situat al mateix carrer de l'Aigua, en aquest cas al número 77. L'acompanyava Núria Roig, la dependenta que va començar a treballar a Teixits Baig el 1983 i que encara segueix amb nosaltres.

Foto de Marià Baig i Aribau, fundador de Teixits Baig
Marià Baig i Aribau, fundador de Teixits Baig

L'any 2011, i degut a la jubilació de la Concepció, la botiga de teixits passa a mans de la jove d'en Marià Baig, Teresa Pujol i Fauquer.

Teresa inicia un ambiciós programa de modernització, començant a tenir presència a les xarxes socials. Programa que culmina amb l'entrada en funcionament de la botiga de teles online des d'octubre de 2012.

El maig de 2014 estrenem nova versió de la botiga online, amb el nou domini tela.cat, i aprofitem per obrir-nos al món, començant a vendre a la Unió Europea!

Aquell mateix any el Pau Baig manifesta interès en, tard o d'hora, continuar amb el negoci familiar, vinculant-s'hi amb tot el tema de les xarxes socials, vendes online i tot el que l'envolta. El Pau és el fill "petit" de la Teresa, nét de l'avi Mariano, informàtic de professió i creador de la botiga online.

Foto de Concepció Baig fent l'entrega de les claus a Teresa Pujol - 2011
Concepció Baig fent l'entrega de les claus a Teresa Pujol - 2011

Sabent que la botigueta que va obrir l'avi tindria una tercera generació que la mantindria, vam decidir apostar fort i el setembre de 2014 ens traslladem a un nou local encara més gran. Continuem estant al mateix carrer de l'Aigua, però aquest cop al número 98, a l’antic local d’Electrodomèstics Samarra. Just davant d'on érem anteriorment!

El maig de 2016 el Pau s'incorpora definitivament, a temps complet, a la plantilla de Teixits Baig. Les seves tasques, conjuntament amb la Teresa, són les de gestionar les comandes de la botiga online, introduir-hi nous productes, contestar correus, crear contingut per les xarxes socials… i fins i tot despatxar quan hi ha molta gent.

I de tant en tant ho aparcava tot per poder desenvolupar grans projectes, com aquesta tercera versió de la botiga online, que va veure la llum el juny de 2019.

Foto de la Teresa, la Núria i el Pau el 2018
Núria, Teresa i Pau, el 2018

I amb això arribem a l’actualitat, ja sense la Teresa, degut a la seva jubilació des de l’1 d’octubre de 2022. De moment, Núria i Pau es queden sols al peu del canó.

Quasi 70 anys de servei al públic ens avalen i ens permeten dir que la seriositat és el nostre lema i que el client és el pal de paller, on totes les nostres teles i el nostre treball giren al voltant de la seva voluntat i de les seves necessitats.

Així doncs, us animem a continuar utilitzant la botiga online de Teixits Baig, que porta el mateix segell de qualitat i de treball que la botiga presencial.


Vilanova i la Geltrú, abril de 2023

Teresa fent entrega de les claus al Pau. Octubre de 2022.
Teresa fent entrega de les claus al Pau. Octubre de 2022